Lieve Isa,

Jij bent inmiddels geen kind meer, je hebt je middelbare school afgerond en je rijbewijs gehaald. Je bent de dochter van mijn vroegere schoolvriendin Judy. Jouw moeder en ik woonden samen als tienermeiden op een internaat.

Laatst las ik jou een brief voor uit mijn jeugd. Je luisterde met veel interesse en aandacht. Je vroeg aan mij hoe het komt dat ik deze periode zo anders heb ingevuld dan jij.

Ik weet het niet. Misschien omdat ik een weeskind ben. Was. Ik was een weeskind. Ik ben inmiddels geen kind meer. Maar mijn ouders zijn nog steeds dood. Blijf ik eigenlijk mijn hele leven een wees?!?

De ziektebedden en het overlijden van zowel mijn mama als papa -toen ik slechts 8 respectievelijk 10 jaar oud was- zijn mij mijn hele leven blijven achtervolgen. In hoeverre hebben zij mijn levenspad beïnvloed door hun vroegtijdig doodgaan?


Aan jou draag ik mijn dagboek op, Isa. Aan jou en uiteraard aan Kyma en Reaven -de kinderen van mijn zus- van wie ik ontzettend veel houd. En aan alle andere kinderen die hun pubertijd overleefd hebben. Net zoals ik destijds.

Groetjes van mij, Beatrijs. Also known as: Trijsje. Lieve Bliksem. Trijs-Waterijs.